Manja video rješenja


Što su manja video rješenja?

Ove forme u produkciji zapravo nema pod nekim konkretnim imenom. Manja video rješenja su video materijali napravljeni za male budžete, što znači da ne iziskuju profesionalnu opremu niti velik broj ljudi u organizaciji.
Cijeli proces svodi se na jednog do tri čovjeka koji, uz minimalnu opremu, za klijenta odrade određeno snimanje.
Treba uzeti u obzir da ovo ne znači da će projekt izgledati loše, već da su osnovni troškovi niski, da samo snimanje ne traje duže od jednog dana, te da nema specijalno naručenih grafika (i slično).
Primjerie, to su možda neke video upute za korisnike ili kratki video materijal za YouTube, aplikacije (npr. snimke vježbi za neku sportsku aplikaciju).

Trebate li video rješenje?

Ako želite Vašu priču ispričati za YouTube ili trebate snimiti uputstva za uporabu Vašeg proizvoda ili želite snimiti Vaš prostor ili obratiti se klijentima na Vašem webu, tada ste Vi klijent kojem trebaju mala video rješenja.


Teško je navesti sve što može ući u ovu domenu usluge, ali mi smo zato tu da nam se obratite te da zajedno dođemo do najbolje opcije za Vas. Pišite nam na serenapro@serenapro.hr.

Koja je cijena video rješenja?

Spomenuli smo da manja video rješenja i manje koštaju od ostalih usluga unutar video produkcije. I za njih, kao i za druge usluge, potrebno je imati scenarij, ili barem opis onoga što se želi dobiti. Kako će vjerojatno ista osoba i snimati i režirati i montirati, tad će za razvoj projekta i budžetiranje biti dovoljan samo pismeni opis što klijent želi.
Cijene manjih video rješenja po jednom videu mogu ze kretati već od 500 kuna pa sve do 10.000 kuna.


Ovdje govorimo o vrlo okvirnom trošku i to zato što ne znamo unaprijed što klijent traži niti koju količinu video materijala treba.
Logično je da će 10 video materijala imati po komadu manju cijenu nego samo jedan video.
Ovo je forma u kojoj klijent mora biti svjestan da će se ideja morati isključivo prilagođavati budžetu te da se, radi manjih kapaciteta, neće moći previše odstupati od ponude.

Kako Vam možemo pomoći u snimanju nekog video rješenja?

Prije svega treba se pitati kako će klijent znati u koju formu video produkcije pripada njegov projekt. Najjednostavniji put ka odgovoru je obratiti se nama, jer ćete, bez obaveze, dobiti sve potrebne informacije. Za nas ne postoje mali i veliki projekti niti veliki i mali klijenti.

Rado ćemo pomoći sa savjetom ako nam se obratite na serenapro@serenapro.hr.


  • Molimo označite srce
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.